Carduri de nevoi personale

Modul de accesare al cardurilor de nevoi personale

Un card nebancar de nevoi personale poate fi obtinut de la o Institutie Financiara Nebancara. Printre cele mai cunoscute oferte de carduri de nevoi personale le intalnim la Cetelem si TBI Credit.

Daca esti posesorul unui astfel de card de nevoi personale poti dispune de banii oferiti de IFN-uri prin linia de credit deschisa de societatea respectiva. Astfel de credite de nevoi personale functioneaza ca si un credit obisnuit. Astfel, vei avea de plara o dobanda lunara la sumele utilizare din plafonul maxim impus , iar rambursarea creditului se face lunar, iar unele IFN-uri practica doar rambursarea lunara a dobanzilor si comisioanelor, iar costul total al creditului este achitat in moment inchiderii efective a liniei de creditare.

Poti alege un card de credit de nevoi personale accesand site-urile institutiilor financiare nebancare, completand formularul online si trimitandu-l, si in cel mai scurt timp un operator te va contacta.

Cum spuneam si mai sus, cele mai cunoscute IFN-uri ce emit carduri de nevoi personale sunt Cetelem si TBI Credit. Aceste doua societati emit carduri atat sub marca proprie, dar si su licenta.

Ratelele percepute de IFN-uri pentru liniile de creditare aferente unui card de nevoi personale, sunt de obicei fixe, la fel ca si dobanda aferenta. In spatele acestor doua aspecte - care suna foarte bine - se ascunde insa o dobanda foarte mare, de cele mai multe ori fiind mai mult decat dubla fata de cea oferita de banci.

E bine de stiut inainte sa apelati la astfel de institutii ca imprumuturile nebancare sunt scumpe, iar cardurile de nevoi personale emise de IFN-uri sunt chiar mai scumpe decat un credit obisnuit. De asemenea, perioada de rambursare este mica. Dobanda anuala efectiva poate ajunge si pana la 80-90%, cee ace inseamna ca aveti de dat inapoi sume in plus importante.

Printre cele mai cunoscute institutii de imprumuturi nebancare rapide sunt cele care acorda credite, institutii care emit carduri nebancare, carduri nebancare de nevoi personale sau carduri nebancare de cumparaturi si casele de amanet.

Sumele pe care le puteti obtine (fie ca este vorba de bani gheata sau de carduri de credite) pornesc de le 100 lei si pot ajunge la 5000 lei, in functie de veniturile permanente pe care le dovediti.

IFN-urile nu verifica obligatoriu restantele la Biroul de Credite. Insa, cele mai multe tin cont daca esti sau nu est inscris in Biroul de Credite ca restantier al unei banci.

Daca aveti probleme cu credite pe care le aveti la banci, adica nu ati platit ratele la timp, institutiile financiare nebancare pot fi indulgente in anumite situatii, in functie de natura restantei, de motivul ce a generat-o, daca v-ati platit pana la urma datoria, etc.

Cand vine vorba de reglementari, trebuie sa stiti ca aceste carduri nebancare au cam ramas pe afara regulamentelor BNR. Din acest motiv, Institutiile Financiare, cu precadere cele nebancare pot acorda credite prin intermediul unui card nebancar, chiar in conditii mai lejere decat cele ale creditelor rapide. Se pot acorda carduri nebancare doar pe baza buletinului de identitate, daca IFN-urile isi doresc acest lucru, pentru ca nu le interzice nimeni sa n-o faca.

Sitemap

Contact

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies