Banca te poate sterge din Biroul de Credit cand vrea

Actualizare august 13, 2019

Printre caile pe care le poti urma pentru a nu te mai regasi in baza de date a Biroului de Credit, o puteti lua in considerare si pe cea a bancii care v-a raportat.

Cei inscrisi in Biroul de Credit raman acolo timp de patru ani din momentul in care isi achita datoria, insa, daca doreste, banca care i-a raportat, ii poate scoate oricand doreste.

Nu toti restantierii inscrisi in Biroul de Credit de-a lungul timpului au fost rau-platnici, clienti de rea credinta. Unii au ajuns acolo pentru sume derizorii, pentru ca a uitat sa inchida un card iar comisioanele au curs, ori pentru ca avea deschis un cont unde nu s-au mai virat bani si de asemenea comisioanele au continuat sa vina.

Sunt si cazuri de persoane care au ajuns pe listele Biroului de Credit din cauza unor evenimente nefericite din viata lor. Insa, pentru ca aceste persoane nu au fost neaparat clienti de rea credinta, ele si-au achitat datoria si au in prezent un venit considerabil.

Bancile, daca considera necesar si intemeiat, pot scoate un Biroul din Biroul de Credit. Motivele trebuie sa fie unele cu adevarat argumentate.

Institutiile financiare dispun de aceasta optiune de a solicita oricand stergerea din Biroul de Credit a unor clienti. Insa, putine banci o fac.

Printre motivele pentru care banca te-ar putea scoate din Biroul de Credit ar putea fi urmatoarele: intarzieri la plata unor rate din cauza unei probleme medicale – boala justificabila cu acte medicale, datorita unei deplasari in afara tarii din motive extrem de importante, etc.

Daca si tu consideri ca banca te-ar putea scoate din Biroul de Credit, trebuie sa incerci aceasta solutie, insa, fii sigur ca ai niste motive intemeiate si niste acte doveditoare care sa-ti sustina afirmatiile.

Cu siguranta, daca mergi la banca si soliciti stergerea din Biroul de Credit pentru ca ai fost bolnav, bancherii iti vor solicita actele mediale care sa sustina motivele invocate de tine.

Oricum, retineti totusi ca o varianta de a iesi din Biroul de Credit este si aceasta: scoaterea de catre banca care te-a raportat.

Exista asadar posibilitatea ca oricne are un motiv intemeiat sa solicite bancii eliminarea din Biroul de Credit, chiar daca acea persoane are statut de rau platnic.

Dupa cum bine stiti, prezenta in Biroul de Credit inseamna aproape interdicitia la creditarea bancara si o ingreunare a obtinerii creditelor nebancare.

Interogarea raportului din Biroul de Credit se face de catre toate bancile atunci cand un client solicita un credit ori un card de credit.

Nici IFN-urile nu sunt toate ingaduitoare cu rau-platnicii.

Sunt insa in piata IFN-uri care acorda credite si celor rau platnici, unele dintre aceste IFN-uri facand parte din mari grupuri financiare alaturi de banci celebre romanesti.

Sunt si produse ansamblate special pentru restantieri. Aceste credite pentru restantieri sunt sugerate prin diverse denumiri anticipative pentru clientii rau platnici.

Aceste imprumuturi construite special pentru restantieri au de regula dobanzi mari si penalizari pe masura.

In ultimul an au aparut in piata o serie de firme care promit stergerea din Biroul de Credit a unor clienti.

Multe dintre promisiunile acestor firme nu au nicio baza. Insa, oamenii sunt atrasi de ele pentru ca au speranta sa li se ‘albeasca’ istoricul de creditare sa poata avea acces la un nou produs financiar.

Perioada de patru ani in care un client ramane inscris in Biroul de Credit reprezinta o perioada lunga. Principalul dezavantaj il reprezinta ingreunarea accesului de la un nou imprumut. Apoi, mai sunt si problemele de costuri. Pentru ca te califici doar pentru creditele rapide (pentru restantieri) costurile acestor produse fiind mari, practic esti taxat in plus pentru istoricul negativ in BC. Taxarea aceasta are si un nume – se numeste RISC. Clientii rau platnici au riscuri asociate mai mari.

Noi te sfatuim sa incerci sa convingi intai banca sa te scoata din baza de date a Biroului de Credit si abia apoi sa incerci o alta abordare.

(Visited 298 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies