Accesare credite de la IFN online

Creditele nebancare online, reprezinta o solutie viabila de a accesa un imprumut, fara sa trebuiasca sa mai pierzi timpul pe la sediul vreunei societati.

Daca esti in cautare de credite nebancare online n-ai decat sa alegi dintre multiplele oferte ale IFN-urilor din piata romaneasca.

Printre modalitatile de a accesa un credit nebancar se numara si varianta online, varianta de implica intrarea pe platforma online a unei astfel de societati si completarea formularelor de credit solicitate de catre aceasta. Evident, dupa sintagma – cate bordeie, atatea obiceie -, fiecare IFN are modul sau de abordare in privinta serviciilor online. Unele permit o accesare 100% online, cum este cazul Viva Credit, pe site-ul careia poti completa formularele si poti trimite si actele solicitate, scanate. Alte IFN-uri, cum e, de exemplu, Cetelem, permite completarea formularelor online, dupa care trebuie sa le printezi si sa te deplasezi la sediul acestei societati si sa le depui.

Accesarea online reprezinta in fapt o parte simpla si mai ales comoda; tot ce trebuie sa faci este sa completezi formularele puse la dispozitie de IFN-uri pe site-urile proprii.

Daca nu ai timpul necesar pentru a te deplasa la sediul unei firme de creditare, poti sa alegi varianta online, varianta mai simpla, la indemana si fara costuri suplimentare. Ajungand la costuri, este bine sa stiti ca atunci cand discutam de credite nebancare online discutam de o modalitate de accesare a unui imprumut, deci, nu vorbim de un produs in sine, ci de un serviciu pus la dispozitie clientilor de catre IFN-uri. Acest serviciu nu te costa suplimentar, iar daca vorbim de costuri, creditele nebancare online nu sunt mai scumpe decat alte forme de accesare, ba din contra, uneori reprezinta o varianta mai ieftina, in special daca ne referim la timpul pe care l-ai fi pierdut pe la ghisee.

Exista multe firme ce acorda credite nebancare si detin totodata si serviciul de accesare online, multe dintre ele diferentiindu-se doar la modul de tirmitere a documentelor. Concurenta dintre aceste firme non-bancare este una destul de mare, mai ales cand vine vorba de creditele rapide, fiecare societate incearca sa-si atraga clientii cu produse care sa „sune” din ce in ce mai bine.

Plata ratelor unui credit nebancar accesat online se poate face fie printr-un ordin de plata la o banca comerciala, fie prin serviciul de virament bancar online.

Rapiditatea si usurinta cu care IFN-urile acorda credite nebancare rapide depinde foarte mult si de modul pe care-l pun la dispozitia clientilor de a accesa astfel de produse financiare.

Cand vine vorba de costuri, spuneam mai sus ca accesarea online nu te costa in plus, iar avantajele acestor credite nebancare online sunt asemanatoare ca ale oricaror altor produse oferite de IFN-uri: rate fixe, costuri transparente, fara surprinze in contractul de credit, fara comisioane ascunse.

Multi dintre noi cunoastem reclemele aparute la TV prin care ni se transmite ca putem face rost de bani rapid, fara multe acte, accesand online creditele nebancare, insa, evient, putini ne incredem in aceste oferte, ce de multe ori sunt amagitoare. Este bine de stiut ca nu trebuie sa va aruncati sa luati un imprumut dupa ce ati vazut o astfel de reclama; este bine sa analizati inainte, sa comparati costurile de la mai multe societati, sa vedeti si alte pareri, modul cum sunt vazute de alti clienti, etc.

Conform specialistilor din domeniu, cand vine vorba de credite nebancare online, cele mai avantajoase sunt oferite de catre Cetelem IFN, TBI Credit, Easy Credit, Simplu Credit, iCredit,etc.

Daca vreti sa alegeti un credit nebancar online si sa nu dati gres este bine sa va interesati si ce pareri au altii despre respectivele produse financiare; mai nou puteti gasi informatii destule pe internet. Sunt foarte multe site-uri si bloguri ce ofera astfel de informatii, ce sa mai vorbim de forumuri, unde puteti citi chiar despre experiente legate de accesarea unor astfel de imprumuturi, de la o firma sau alta.

In general, termenul de accesare online intervine pentru produsele de creditare rapida, produse cu criterii de acordare mai lejera, dar cu dobanzi mai mari.

Cu toate acestea, exista un public numeros ce apeleaza la aceste credite rapide online, fie din lipsa oricarei alte posibilitati de finantare, fie din cauza veniturilor reduse ce nu se incadreaza in cerintele bancilor, fie din cauza unor datorii mai vechi ce le-a adus „sentinta” de restantier cu un scoring slab in Biroul de Credit.

Valorile creditelor rapide nebancare online sunt destul de reduse, in general sumele ce pot fi imprumutate variaza intre 100 de lei si 5000 de lei, iar dobanzile se invart in jurul valorilor de 50-100%.

Daca in urma cu cativa ani puteam spune ca aceste credite nebancare online prezinta o serie de riscuri, noile regulamente impuse de BNR si modificarile legislative au facut ca aceste produse financiare sa fie unele sigure, deci, sa nu prezinte riscuri pentru clienti, in conditiile in care respecta contractul de credit si mai ales, il cunosc in amanunt inainte de a-l semna.

Dobanzile percepute de firmele ce acorda credite rapide nebancare sunt transparente, BNR obligand IFN-urile sa afiseze aceste costuri in clar, atat in reclame cat si pe site-urile proprii, sa specifice clar din ce este alcatuit costul total al unui credit, iar in cazul creditelor nebancare online, IFN-urile sunt obligate sa puna la dispozitia clientilor calculatoare online si simulatoare de credite din care acestia sa afle cat este valoarea rate, cum se calculeaza ea si la ce pret ajunge in definitiv imprumutul contractat.

Dezavantajele creditelor rapide nebancare deriva din faptul ca multe persoane le acceseaza fara sa aiba nevoie urgenta de ele, deci, doar pentru satisfacerea unui moft personal, cand in fapt ele sunt produse financiare indicate a fi accesate doar in situatii de urgenta. Acesta este motivul pentru care, in tari ca Anglia si Franta, acestor forme de imprumuturi rapide li s-au impus o serie de restrictionari.

Pareri despre creditele rapide veti gasi cu duiumul pe internet, de aceea, chiar daca nu tineti cont neaparat de acele pareri, este bine sa le cunoasteti si sa aflati si din experientelor altora vis-a-vis de contractarea unui imprumut rapid.

Chiar daca uneori Institutiile Financiare Nebancare reprezinta singura solutie pentru o persoana de a obtine un credit, datorita prezentei acesteia in Biroul de Credit, totusi, nu este sanatos sa va imprumutati cu orice pret, chiar stiind ca nu va veti putea rambursa respectivul credit. IFN-urile, in special pe partea creditelor rapide nebancare, colaboreaza cu o serie de firme de recuperare care traiesc din recuperarea creantelor de la clientii rau-platnici, deci, n-ar fi indicat sa ajungeti la mana acestora.

Cand va gasiti in situatia de a imprumuta si vreti sa alegeti aceste credite nebancare rapide online, ganditi-va inainte daca va puteti permite sa tineti pasul cu ratele, daca puteti sa va rambursati creditul in conditiile impuse prin contract. Astfel de detalii si multe altele puteti gasi pe multe site-uri si bloguri, dupa cum spuneam, si este bine sa cunoasteti si alte pareri, in special cand ele vin de la oameni cu experiente reale legate de acordarea creditelor rapide. Chiar daca acordarea online a creditelor este una flexibila si imbietoare, tot trebuie sa fiti cu picioarele pe pamant si sa va analizati situatia financiara prezenta si viitoare. De asemenea, este bine de stiut ca pentru accesarea de credite rapide nebancare, nu trebuie sa apelati doar la serviciile online oferite de IFN-uri; puteti sa le accesati, de exmeplu, telefonic. Evident este mult mai la indemana sa apelati la creditele online, daca va simtiti in stare. Cu alte cuvinte, daca nu sunteti un inspaimantat al completarii formularelor online, puteti sa accesati fara probleme credite nebancare online, de pe site-urile institutiilor financiare nebancare specializate.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies